Vojvođanski klaster organske poljoprivrede 15. i 16. septembra organizuje manifestaciju "Organska ulica Grada Novog Sada". Okupljanje organskih proizvođača, potrošača i ljubitelja zdrave hrane održaće se na Ribljoj pijaci u Novom Sadu u periodu od 8 do 13 sati.
Jedan od ciljeva ovog skupa je promocija organske hrane i Organske ulice koja već četiri godine postoji na ovoj popularnoj novosadskoj pijaci. Ovu ulicu, na kojoj proizvođači organske hrane imaju stalna prodajna mesta, otvorila je JKP "Tržnica" pod sloganom "Dobro za prirodu dobro za nas".
Namenjena je potrošačima, našim sugrađanima, svima onima koji vole prirodu i brinu o njoj.
Manifestacija će trajati dva dana tokom kojih će posetioci imati priliku da degustiraju sezonsko organsko voće, a Vojvođanski klaster organske poljoprivrede će prezentovati brošuru o organskoj proizvodnji. Potrošači će moći da dobiju besplatan primerak ovog izdanja i na taj način se bolje upoznaju s organskom poljoprivredom.
Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i uz logističku podršku Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga, koji su prepoznali važnost ovog sektora i podržali manifestaciju.

A. M.