Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je juče fabriku za preradu mesa "Srem Šid", kao primer uspešne privatizacije iz stečaja i firme kojoj su, zahvaljujući novom sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamošnje tržište.
Ono što je važno, kako je rekao Vučić, jesu veće subvencije za prerađivačku industriju. Najavio je da će ta odluka uskoro biti doneta, jer su pogoni i fabrike za preradu ono što nam nedostaje. Takođe, izrazio je nadu da će prijateljstvo koje imamo s Kinom, Turskom i drugim zemljama, kao i svi konkretni ugovori koje imamo, doneti mnogo dobrog u narednom periodu.
Predsednik Vučić je napomenuo da Srbija nastoji da ulaže u stočarstvo što više i da će ovo bitii dobra sezona. Istakao je da je ponosan što posle 17 godina ponovo radi fabrika za preradu mesa "Srem Šid", koja upošljava 130 ljudi. Rekao je i da se nada da će se u narednih pet godina stočnii fond u Srbiji vratiti na nivo iz 1989. godine, a to je dva miliona grla stoke.
Naglasio je da je ponos sremske industrije, grada Šida i cele Srbije oživeo zahvaljujući vrednim rukama vlasnika firmi "Agropapuk" iz Kukujevaca i Industrije mesa "Đurđević" iz Pećinaca, ali i dobrom ugovoru Srbije i Turske o godišnjem izvozu 5.000 tona goveđeg mesa.