Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić posetili su Zemljoradničku zadrugu "Agrodunav" u Karavukovu i obišli voćnjake zadruge, u kojima je otpočela ovogodišnja berba trešanja. Razlog posete je uspešno sprovođenje programa podrške ravnomernog regionalnog razvoja Srbije od maja 2017. godine, gde je kroz učešće države u podsticajima za osnivanje novih i za investicione projekte postojećih zadruga napravljen veliki iskorak u obnavljanju zadružnog sektora. Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava pravo je ostvarila i dobila subvenciju i Zemljoradnička zadruga "Agrodunav" iz Karavukova.
 Radojević je izrazio zadovoljstvo što u ovom delu Bačke postoji jedinstven primer zadruge koja uspešno posluje, kontinuirano investira u proizvodnju, osavremenjuje tehnologiju i doprinosi razvoju zadružnog sektora.
- Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podstiče razvoj zadrugarstva. U okviru konkursnih linija, namenjenih raznim oblastima poljoprivredne proizvodnje, kao korisnike bespovratnih finansijskih sredstava i u 2018. godini prepoznali smo i zemljoradničke zadruge, rekao je Radojević i istovrmeno pohvalio ZZ "Agrodunav" zbog postignute profitabilnosti u gajenju semenskih useva.
Zadruga je, podsetio je Radojević, iskoristila povoljne agroekološke uslove terena i za podizanje savremenog zasada trešnje sa protivgradnim mrežama i uspostavljenim sistemima za navodnjavanje "kap po kap" na površini od 10 hektara. Sve to urađeno je pomoću podsticajnih sredstava nacionalnih institucija i našeg sekretarijata.
- Ovaj proizvodni zasad trešnje pravi je primer na čemu treba da se zasniva poljoprivreda u Vojvodini u intenzivnom voćarstvu. To su znanje i primena novih tehnologija u gajenju voćnih vrsta, s jedne, a s druge strane, to je podrška realizaciji investicija u voćarskoj proizvodnji kroz nacionalne mere, istakao je Radojević u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.