U laboratoriji za enološka ispitivanja Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, koja se nalazi na Oglednom dobru u Sremskim Karlovcima,  u funkciji je vinski analizator. Pokrajinska vlada je za ove namene izdvojila 17.000.000 dinara, a ovaj uređaj u rad je pustio Igor Mirović, njen predsednik.
- Reč je o najsavremenijem vinskom analizatoru u ovom delu Evrope  i on će omogućiti podizanje kvaliteta vina sa naših prostora, ali i približavanje standardima razvijenih zemalja u ovoj oblasti. Ovo je dobar primer saradnje nauke i privrede, jer će analizator za vino, osim u naučnoistraživačkim procesima i radu profesora i studenata sa Poljoprivrednog fakulteta, biti na raspolaganju i vojvođanskim vinarima i vinogradarima, rekao je Mirović.
Napomenuo je da Pokrajinska vlada nastoji da omogući i obezbedi najbolje i najkvalitetnije uslove u svim oblastima života i rada, što ova donacija i pokazuje. 
- Osim što može da odredi veliki broj parametara, vinski analizator je značajan i zbog brzine i preciznosti analiza. Ovom donacijom ostvaruje se strateški cilj Poljoprivrednog fakulteta, a to je nabavka najsavremenije opreme, koja će biti na usluzi nauci i privredi, kazao je Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.