Uoči 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma predsednici zadružnih saveza Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Republike Srpske, predvođene domaćinom Radislavom Jovanovim, predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine, posetili su Vladu Vojvodine. Goste iz regiona primio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević. Tom prilikom naglasio je veliki značaj razmene iskustava i zadružne saradnje u regionu i ukupno dostignutih standarda zadrugarstva u Evropskoj uniji.
- Naši poljoprivrednici treba da se rukovode iskustvima zemalja koje imaju razvijen zadružni sektor. To se posebno odnosi na male i srednje proizvođače, koji samo udruženi mogu da opstanu na sve zahtevnijem tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, naglasio je Radojević i napomenuo da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu zdušno pomaže zadružni sektor u Vojvodini i da, isto kao druge poljoprivredne proizvođače, zadruge prepoznaje kao korisnike podsticajnih sredstava koje Vlada Vojvodine dodeljuje za razvoj poljoprivrede.
Predsednik ZSV-a Radislav Jovanov rekao je da je saradnja zadružnih saveza regiona veoma korisna zbog međusobne razmene iskustava, dok je Peter Vrisk, predsednik Zadružnog saveza Slovenije, u ime svih kolega, posebno istakao značajan doprinos koji ZSV i ZSS daju ukupnoj međuzadružnoj saradnji u regionu.

K. R.