Univerzitet u Novom Sadu po drugi put se pojavljuje na QS rang listi (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija) i nalazi se među 250 najboljih univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva, pošto je rangiran između 201. i 250. mesta, što predstavlja napredak u odnosu na prošlogodišnje rangiranje kada je Univerzitet u Novom Sadu bio između 251. i 300. mesta.
QS rang lista jedna je od tri najznačajnije liste za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste i Šangajske liste. Kriterijumi na osnovu kojih se rangiraju univerziteti na QS rang listi su akademska reputacija, citiranost radova, reputacija poslodavca i h-indeks citiranosti istraživača.
Za ovaj uspeh Univerziteta u Novom Sadu zaslužni su Poljoprivredni fakultet i Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.
Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu je postavio visoke standarde u oblasti međunarodne saradnje i nalazi se u društvu vodećih institucija u toj oblasti u svetu. O tome svedoči i pozicija partnerskih univerziteta na rang listi: OSU - Oregon State University (22. mesto); NMBU - Norwegian University of Life Sciences (23 mesto); UHOH - University of Hohenheim (34. mesto); BOKU - University of Natural Resources and Applied Life Sciences (39. meto), WULS - Warsaw University of Live Sciences (42. mesto); NAFU - North West Agriculture and Forest University (51-100).

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži