Kompanija DowDuPont saopštila je da je poljoprivredni ogranak DowDuPont™, koji je formiran 2017. godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer, dobio novo ime. U planu je da se u drugom kvartalu 2019. godine ovaj ogranak odvoji u nezavisnu poljoprivrednu kompaniju koja će se zvati Corteva Agriscience™ (kohr - the - vah). Novo ime se zasniva na kombinaciji reči koje označavaju "srce" i "prirodu". Corteva Agriscience™ će imati neke od najtalentovanijih, tehnoloških, inovativnih mogućnosti, kao i mogućnosti za istraživanje i razvoj, koje će joj omogućiti da transformiše prehrambeni sistem u cilju proizvodnje sigurne ponude zdrave hrane.
Corteva Agriscience™ će ojačati i proširiti postojeće odnose u čitavom lancu vrednosti. U njemu će biti smešteni neki od najprepoznatljivijih i prvoklasnih brendova u poljoprivredi: Pioneer®, Mycogen®, i novolansirani Brevant™, kao i nagrađivani Crop Protection proizvodi, kao što su Aproach® Prima pesticid i Quelex™ herbicid sa Arylex™ active.
Brend Corteva Agrisicence™ neće u potpunosti početi s poslovanjem dok se ne odvoji u junu 2019. godine. Do tada će se fokusirati na intenzivne interne i terenske komunikacije. Kupci ostaju glavni prioritet, a kako saopštavaju iz kompanije, biće posvećeni tome da ovaj prelaz učine na najbolji mogući način.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži