Na svečanom skupu Zadružnog saveza Vojvodine koji se tradicionalno održava poslednjih dana decembra, sumirani su rezultati poslovnih aktivnosti, ali i najavljeni planovi za narednu godinu. Dodeljena je i nagrada najuspešnijem agrarnom novinaru u 2017. godini. Ovogodišnja dobitnica je Danica Milutinov, urednica i voditeljka emisije "Lenija" na Novosadskoj televiziji. Danica se 11 godina bavi agrarnim novinarstvom, a zadrugarstvo je često bilo centralna tema u njenim emisijama.
- Pre 11 godina, u emisiji smo počeli da pričamo o zadrugarstvu. Znamo šta zadruge znače jednom selu i koliko se ljudi okupljaju oko njih. Nažalost, zadrugarstvo je vidno urušeno i sada se ulažu napori da zadruge opet stanu na zdrave noge. U mom novinarskom angažovanju sve vreme je prisutna želja da se zadrugarsvo vrati na stare pozicije. U tome smo izgleda uspeli, jer je država posle duže vremena opet prepoznala značaj zadruga i zadrugarstva, rekla je Danica Milutinov.
Dobitnica ovog značajnog priznanja napomenula je da su agrarni novinari doprineli da do ove promene dođe, jer kada se prepozna dobra ideja, značaj medija u njenoj realizaciji je izuzetno velik. Važno je samo istrajati.

J. Bajšanski

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži