Protivgradna zaštita na nivou cele Srbije dejstvovala je tri do 13 dana, dok su strelci Radarskog centra "Bešnjaja" kod Kragujevca, koje pokriva  Šumadijski i delom Pomoravski i Raški okrug, dejstvovali ukupno sedam dana ove sezone, izjavio je  Zoran Babić, načelnik Centra za odbranu Srbije od grada. Prema Babićevim rečima, godina je bila sušna, tako da je tokom sezone zabeleženo malo dana dejstava, a najviše ih je bilo na području Kraljeva.
- Na području koje pokriva Radarski centar "Bešnjaja" utrošeno je 597 raketa i zabeležena je šteta na 392 hektara što je svega 1,5 odsto branjene poljoprivredne teritorije, tako da možemo biti zadovoljni rezultatima, rekao je Babić.
Grad Kragujevac je ove godine kupio i najmoderniji "Motorola" digitalni radio-sistem. Kako je rečeno, taj sistem je jedinstven na području Srbije, a može da se menja i dograđuje. Sistem može da radi čak 72 sata bez struje. Osim tri predajnika, nabavljeno je i 70 ručnih radio-stanica, od čega 35 za protivgradnu zaštitu, a ostatak za Službu hitne medicinske pomoći i najvažnije komunalne službe u gradu.

B. N.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži