Važnost jugoistočne Evrope kao izvora svežeg voća i povrća na nekim od ključnih svetskih uvoznih tržišta i dalje raste, prema novoj analizi Fruitnet Media International pred svoj drugi godišnji sastanak Fruitnet Forum South-East Europe u Beogradu 21. i 22. novembra 2017.

Fruitnet Forum South-East Europe, osnovan 2016. godine kao mesto za povezivanje kupaca i uvoznika s proizvođačima i izvoznicima voća i povrća, predstavlja dragocenu priliku za dobavljače u regionu da saznaju više o tome kako da razviju, diverzifikuju i povećaju svoj izvoz. Štaviše, to je dragocena prilika za međunarodne dobavljače da otkriju nove komercijalne mogućnosti u samom regionu.Drugi godišnji sastanak Fruitnet Forum South-East Europe održaće se u Beogradu u hotelu Hyatt Regency 21. i 22. novembra 2017.

Organizator Foruma je Fruitnet Media International, vodeći izveštač u oblasti svežih proizvodaspecijalizovan u izradi platformi za uspostavljanje poslovnih kontakata kako bi se olakšao razvoj poslovanja. Fruitnet ima informisanu pokrivenost visokog profila za celokupno globalno poslovanje u oblasti svežih proizvoda, izveštavajući o dešavanjima na svim glavnim tržištima.

Ove godine težište Foruma biće istraživanje postojećeg potencijala za rast proizvodnje svežih proizvoda u jugoistočnoj Evropi. Vodeći stručnjaci iz oblasti ove industrije ponudiće informacije i uvid, naglasiti međunarodne trendove, identifikovati područja gde se tražnja povećava i ponuditi sveže ideje koje bi mogle povećati prodaju u zemlji i inostranstvu.

Učesnici skupa moći će da čuju sve o najvažnijim trendovima u međunarodnom poslovanju svežim voćem i povrćem i kako se tržište širom sveta menja. Takođe i kako preduzeća za proizvodnju svežeg voća i povrća u Evropi koriste nove komercijalne mogućnosti i one mogućnosti koje su tek u nastajanju.

U tehničkom delu programa biće reči o novim tehnologijama, na primer, u oblastima praćenja i sledljivosti, poboljšavanju lanaca snabdevanja svežim voćem i povrćem. Kada je u pitanju marketinška strategija, na skupu će se govoriti o tome kako trgovci na malo i prodavci prilagođavaju svoj pristup da bi zadovoljili potražnju potrošača i povećali prodaju svežih proizvoda.

Fruitnet Forum South-East Europe je globalna platforma koja spaja širok spektar lokalnih i međunarodnih ključnih igrača iz industrije svežih proizvoda. Očekuje se prisustvo oko 150 delegata. Prvog dana biće održane konferencijske prezentacije i grupne diskusije, dok je drugi dan rezervisan za organizovane posete različitim mestima od interesa kao što su veleprodaje, lokalni supermarketi i/ili proizvodne lokacije.

Zainteresovani za ovaj događaj mogu da se da se registruju na internetu na sajtu www.fruitnetforumsee.com