Na vodećem svetskom sajmu poljoprivredne tehnike prvog dana proglašeni su pobednici takmičenja Traktor godine (Tractor of the year). Nagrade su dodeljene u četiri kategorije: za najbolji dizajn, najbolji specijalizovani traktor, najbolji univerzalni traktor i najbolji ratarski. Priznanje  Traktor godine je prestižno. Ove godine traktor Valtra Versu T254 SmartTouch je nosilac dva priznanja, najbolji traktor u kategoriji ratarski traktora i traktor najboljeg dizajna. Kao razlog nagrade za dizajn žiri navodi da se na ovom modelu  jasno uočava koliko se traktor Valtra izmenio u izgledu u poslednjih 10 godina. Takođe, jasno je da vrhunski dizajneri vode brigu o stilu. Valtra Versu T254 SmartTouch je vema moderan i elegantan traktor.

Ratarski traktor godine i traktor najboljeg dizajna u 2018

Valtra traktor, model Versu T254 Smart Touch doneo je novi standard u intuitivnom upravljanju. Traktor generalno nudi visok nivo komfora, performansi, efikasnosti i svestranosti. Standarno u traktor se ugrađuje Smart Touch naslon za ruku s monitorom dijagonale devet inča, inteligentni nivelator vožnje i novi džojstik za upravljanje hidraulikom koji obezbeđuju najbolji korisnički interfejs u industriji. Korisnik preko interfejsa može da kontroliše i podešava skoro sve parametre motora, transmisije, hidraulike, navigacije, telematike... Činjenica je i da je ovaj model doneo i rad preko terminala.

Najbolji univerzalni traktor

McCormick X6.440 VT-Drive je traktor koji karakteriše CVT transmisija kojom se upravlja intuitivno. Transmisija i interfejs koje je razvio proizvođač McCormick omogućavaju veću preciznost i lakšu vožnju u velikom broju radnih zadataka, uključujući i operacije s prednjim utovarivačem. Moderan i istovremeno agresivan dizajn, brzo i lako upravljanje s manevarskim karakterisikama na visokom nivou odlike su ovog traktora.

Najbolji specijalizovan traktor

Model voćarskog traktora Vario V proizvođača Fendt odlikuju kvalitet, visoke performanse kompaktnog trocilindričnog motora kao najbolje mogućnosti usklađivanja rada motora i transmisije. U traktor se ugrađuje AGCO motor zapremine 3,3 litre sa 112 konjskih snaga i maksimlanim obrtnim momentom od 483 njutn metara. Transmisija je Fendt bestepena Vario što je takođe specifičnost za traktore u ovoj kategoriji. Fendt 211 Vario V može biti opremljen i multifunkcionalnim džojstikom na desnoj strani koji obezbeđuje kontrolu rada transmisije, hidrauličnih izvoda, ima ugrađen prekidač za memorisanje, kao i automatizovane funkcije za rad zadnjih poluga i zadnjeg priključnog vratila traktora.

M. Antanasković

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži