Na vodećem svetskom sajmu poljoprivredne tehnike prvog dana proglašeni su pobednici takmičenja Traktor godine (Tractor of the year). Nagrade su dodeljene u tri kategorije: za najbolji dizajn, najbolji specijalizovani traktor, najbolji univerzalni traktor. Najprestižnije priznanje koje se dodeljuje je Traktor godine, to jest onaj model koji je po svim parametrima žirija ocenjen kao najbolji. Kao razlog nagrade za dizajn žiri navodi da se na ovom modelu jasno uočava koliko se traktor Valtra izmenio u izgledu u poslednjih 10 godina. Takođe, jasno je da vrhunski dizajneri vode brigu o stilu. Valtra Versu T254 SmartTouch je vema moderan i elegantan traktor.

Traktor godine i traktor najboljeg dizajna u 2018

Valtra traktor, model Versu T254 Smart Touch doneo je novi standard u intuitivnom upravljanju. Traktor generalno nudi visok nivo komfora, performansi, efikasnosti i svestranosti. Standarno u traktor se ugrađuje Smart Touch naslon za ruku s monitorom dijagonale devet inča, inteligentni nivelator vožnje i novi džojstik za upravljanje hidraulikom koji obezbeđuju najbolji korisnički interfejs u industriji. Korisnik preko interfejsa može da kontroliše i podešava skoro sve parametre motora, transmisije, hidraulike, navigacije, telematike... Činjenica je i da je ovaj model doneo i rad preko terminala.

Najbolji univerzalni traktor

McCormick X6.440 VT-Drive je traktor koji karakteriše CVT transmisija kojom se upravlja intuitivno. Transmisija i interfejs koje je razvio proizvođač McCormick omogućavaju veću preciznost i lakšu vožnju u velikom broju radnih zadataka, uključujući i operacije s prednjim utovarivačem. Moderan i istovremeno agresivan dizajn, brzo i lako upravljanje s manevarskim karakterisikama na visokom nivou odlike su ovog traktora.

Najbolji specijalizovan traktor

Model voćarskog traktora Vario V proizvođača Fendt odlikuju kvalitet, visoke performanse kompaktnog trocilindričnog motora kao najbolje mogućnosti usklađivanja rada motora i transmisije. U traktor se ugrađuje AGCO motor zapremine 3,3 litre sa 112 konjskih snaga i maksimlanim obrtnim momentom od 483 njutn metara. Transmisija je Fendt bestepena Vario što je takođe specifičnost za traktore u ovoj kategoriji. Fendt 211 Vario V može biti opremljen i multifunkcionalnim džojstikom na desnoj strani koji obezbeđuje kontrolu rada transmisije, hidrauličnih izvoda, ima ugrađen prekidač za memorisanje, kao i automatizovane funkcije za rad zadnjih poluga i zadnjeg priključnog vratila traktora.

M. Antanasković

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži