U petak, 10. i subotu 11. novembra na Novosadskom sajmu u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) održaće se Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona. Okupiće sve ključne aktere, koji će imati priliku da predstave proizvode i usluge, ali i da se upoznaju sa najnovijim tendencijama u oblasti pčelarstva. 

Pored izlagačkog segmenta u Hali „Master“ Novosadskog sajma, Prvi sajam pčelarstva Dunavskog regiona, biće mesto razgovora o aktuelnim temama u pčelarskoj proizvodnji, na kojima će učestvovati predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i eksperti iz inostranstva.    

Otvaranje sajma planirano je za petak 10. novembra u 10. sati. Manifestaciju će otvoriti Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.

U planu je održavanje brojnih interesantnih predavanja. Izmedju ostalog, u subotu 11. novembra u 10 sati održaće se  tribina o podršci države pčelarstvu Srbije. U režadu tribine učesvovaće Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije

Učesnici tribine, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Radomir Vlačo, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine

Tokom Izložbe se održavaju strukovni skupovi i prezentacije na kojima se promovišu nove aktivnosti i projekti učesnika. To je ujedno i prilika da se razmene iskustva, steknu znanja i omogući povezivanje naučnih segmenata s praktičnim primenama.

Tokom oba dana manifestacije u periodu od 10.00-19.00 sati održaće se sajamska prodajna izložba pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i repromaterijala.

Ulaz na sajam je besplatan.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži