Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i generalni direktor Privredne komore Timiš Florika Kirita potpisali su juče u Temišvaru Sporazum o saradnji, čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju, navodi se u saopštenju PKV-a.
Potpisnice Sporazuma promovisaće ekonomsku i socijalnu saradnju svojih članova na teritoriji Rumunije i Srbije. Takođe, učestvovaće u radu svojih članova na njihovim teritorijama, a poseban zadatak biće pružanje pomoći u pronalaženju pogodnih partnera za saradnju u oblasti trgovine, privrede, industrije, poljoprivrede, investicija, turizma, transporta, osiguranja, industrijske i ekonomske zone, nauka i tehnologije i drugog.
Dve komore će sarađivati i u organizovanju različitih događaja - sajmova, izložbi, simpozijuma, ekonomskih i poslovnih foruma, konferencija, seminara, a koji su unutar njihove stručnosti i kompetencije. Cilj je uspostavljanje direktnog kontakta između privrednika u Rumuniji i Srbiji, kao i spone između poslova na njihovoj respektivnoj teritoriji. Jedna od narednih zajedničkih aktivnosti biće organizacija poslovnog foruma koji će se održati na jesen 2017. godine.
Delegacije iz Srbije, predstavnici PKV-a i Pokrajinske vlade uputili su predstavnicima PK Timiš poziv da posete predstojeći Poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži