Kapije 84. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu biće otvorene za posetioce od 13. do 19. maja. I na ovogodišnjoj manifestaciji najznačajniji deo izložbenog prostora zauzeće poljoprivredna mehanizacija, a očekuje se izložba poljoprivrednih mašina više od 100 svetskih proizvođača, najavio je organizator na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu.
Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja će se održati na površini većoj od 50 odsto otvorenog prostora, Novosadski sajam organizuje u saradnji s Poslovnim udruženjem uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije u kojem je 18 članica, kompanija koje na domaćem tržištu distribuiraju poljoprivrednu tehniku.
Generalni sekretar Udruženja mr Đorđe Mišković istakao je da će ova asocijacija iznajmiti 22.000 kvadratnih metara površine izložbenog prostora što je za 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Posetioce na ovom prostoru očekuju kako mašine koje su odraz najnovijih tehičkih dostignuća u poljoprivrednoj tehnici, a koje su prikazane na svetskim sajamskim izložbama EIMA I SIMA, tako i one jendostavnije izrade s manje ili bez elektronske opreme, kao i one namenjene gazdinstvima manjih poljopiivrednih površina. Izlagači poljprivredne mehanizacije najavili su i brojne pogodnosti za nabavku poljoprivrednih mašina koje će upotpuniti i najavljene subvencije resornog ministarstva, posebno one koje se odnose na kupovinu traktora.
Posetioci 84. poljoprivrednog sajma biće u prilici da posete i Agropoligon na kojem će se svakodnevno demonstrirati u radu poljoprivredne mašine.
I ove godine na Sajmu će pod pokroviteljstvom Ministarstva poljopriverde i zaštite životne sredine biti organizovana nacionalna izložba stoke i po prvi put aukcijska prodaja najkvalitetnijjih grla domaćih odgajivača stoke.
Program Poljoprivrednog sajma upotpuniće ove godine i izložbe organskih proizvoda i proizvoda s oznakom geografskog porekla, kao i brojni poslovni susreti među kojima i B2B susreti koji će se održati 15. maja.
Tradicionalno i ove godine će biti organizovana poklon-igra za posetioce. Najsrećniji posetilac Poljoprivrednog sajma postaće vlasnik traktora "belarus 82.1" koga daruje novosadska kompanija "Agropanonka", a nedelja 14. maj biće porodični dan kada će porodice s decom do 16 godina moći da posete Sajam s jednom ulaznicom.

M. A.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži